Mooiste motorroutes in Zuid-Holland

Zuid-Holland

Wat zijn de mooiste motorroutes in Zuid-Holland?

De provincie Zuid-Holland biedt een schat aan prachtige routes voor motorrijders. Hier worden grote steden zoals Rotterdam of Den Haag afgewisseld door de prachtige natuur van de Bollenstreek en de Duinen langs de Noordzee. Hieronder vind je daarom alvast een aantal van de mooiste motorroutes in Zuid-Holland. Wil je liever zelf op zoek? Klik dan hier. Vergeet uiteraard niet om een pitstop in de natuur in te plannen voor de verzorging van de inwendige mens!

Korte rit in Gorinchem

www.motorkleding.nl

Dit is een kort maar leuk ritje van bijna 55 kilometer. Deze route start in Gorinchem en volgt De Linge langs de grens van Zuid-Holland en Gelderland. In Leerdam buig je dan vervolgens af richting Meerkerk. Hierna rij je via de Beneden en Boven Merwede weer naar je startpunt. Dit is een kort exemplaar van de mooiste motorroutes in Zuid-Holland voor als je maar weinig tijd hebt!

Rondje Zuid-Hollandse Eilanden

Hou je van de zeewind tijdens het rijden? Dan is deze tocht van 150 kilometer echt een must om te rijden op de motor. Vanuit Spijkenisse rij je naar Brielle en daar steek je de Haringvliet over richting Ouddorp. Vervolgens  steek je via Ooltgensplaat de Haringvliet weer over. Via Zwartsluisje keer je weer naar je startpunt.

Biesbosch-Cromstrijen-Molenwaard

Deze prachtige motorroute van 160 kilometer laat je het afwisselende landschap van deze streek zien. Je rijdt tijdens deze rit een stuk via het groene Nationaal Park de Biesbosch en ontdekt de omgeving rond Dordrecht. De start van een van de mooiste motorroutes in Zuid-Holland ligt in Meerkerk. Van hieruit rij je richting Barendrecht om hier de Oude Maas over te steken richting het Hollands Diep. Dan rij je via Hank en Sleeuwijk terug naar je startpunt. Praktische tip: denk aan los geld voor de veerboot en de toltunnel.

Rondje Renesse

Vanuit Ter Heijde start deze stevige afwisselende rit van 180 kilometer. Langs duinen en over bruggen keer je terug via Rotterdam. Deze heerlijke rit is ideaal voor wie op een zonnige dag de afkoeling van de zee wil opzoeken op zijn motor. Vanuit Hoek van Holland rij je tot in het dorpje Renesse in Zeeland. Je keert dan vervolgens terug via de N59 richting de Haringvliet en Spijkenisse langs Rotterdam terug naar je startpunt. Geniet van de zeewind, hou af en toe halt om de prachtige vergezichten te bewonderen of de watervogels die je langs je weg tegenkomt. En vergeet uiteraard niet om een pitstop in de natuur in te plannen.

Eerste haarspeld en klaverblad

Deze motorrit start in Zoetermeer. Deze mooie route van 200 kilometer brengt je via Gouda naar Schoonhoven, waar je de Lek moet oversteken. Via Noordeloos rij je richting Gorinchem waar je het klaverblad kunt rijden. In Het Monnikenhof steek je vervolgens nogmaals de Lek over richting IJsselstein. Via Montfoort en Bodegraven keer je langs de groene oase rond Vlietland naar je startpunt terug. Geniet van een van de mooiste motorroutes in Zuid-Holland!

Rondje Ronde Venen

Vanuit Leiden start deze prachtige motorroute van 160 kilometer die je langs verschillende provincies brengt. Je rijdt via Nieuwkoop, Maarssen en Loosdrecht tot aan Hilversum. Vervolgens rij je van hieruit richting Gooimeer en keer je via Uithoorn en Aalsmeer terug naar je startpunt. Dit is een fantastische route voor wie houdt van waterloopjes, meren en riviertjes. En dankzij de vele kronkels in de route is deze geschikt voor het betere stuurwerk!

Dijk, dorpjes, polder en molens

Deze leuke route van 85 km is een van de kortere routes van onze verzameling mooiste motorroutes in Zuid-Holland. Deze route start in  Streefkerk en voert je langs de Lekdijk en door de polder richting Meerkerk. Via de Kinderdijk rij je  langs de Lekdijk weer terug naar Streefkerk. Geniet van het prachtige uitzicht tijdens deze motorroute in de polder!