Mooiste motorroutes in Zeeland

Zeeland

Wat zijn de mooiste motorroutes in Zeeland?

Hou je van zeelucht, vlakke wegen afgewisseld met prachtige duinen, landbouwlanden en oude boerderijen? Dan ben je in Zeeland op de goede plek! Deze provincie die bestaat uit een aantal schiereilanden, Deltawerken en vele bruggetjes, pontjes en rivieren. Het is dan ook een waar plezier om hier met de motor te rijden op een zonnige dag. Hieronder vind je alvast een aantal van de mooiste motorroutes in Zeeland. Wil je liever zelf op zoek? Klik dan hier.

Midden-Zeelandrit

www.motorkleding.nl

Deze motorrit van 190 kilometer maakt geen lus en start in Kruiningen. Van hieruit volg je dan de weg richting Wemeldinge en Kortgene waar je het water oversteekt richting Zierikzee. Vervolgens rij je richting Burgh en De Banjaard, Westkapelle, Koudekerke en Vlissingen. Via Terneuzen en Hulst rij je dan naar Belsele. In Sint-Niklaas vindt je vast en zeker een mooie slaapplaats om uit te rusten van een van de mooiste motorroutes in Zeeland!

Vlissingen – Middelburg

Deze route van 150 km brengt je via Heinekenszand, Rilland, Bergen op Zoom en Sint-Philipsland helemaal naar het noorden van de provincie Zeeland. In Bruinisse rij je dan vervolgens richting Zierikzee, Colijnsplaat. Via Wolphaarsdijk vervolg je je weg naar Middelburg. Dit is wederom een goede keuze uit de mooiste motorroutes in Zeeland.

Watergeulen

Dit is een motorrit van 100 kilometer die start en eindigt in Terneuzen. Je rijdt hiervoor via Hoek naar IJzendijke. Hier steek je de grens met België over en verken je de polderstreek rond Sint-Laureins en Maldegem. Via Eekloo en Kaprijke zoek je Assenede op en je steekt hier dan weer de grens over naar Nederland. Aan de andere kant van het kanaal volg je de oevers terug tot aan je startpunt in Terneuzen.

Zeeuws Vlaanderen (West)

Een andere route van 120 kilometer die ook start in Terneuzen leert je de omgeving van Zeeuws Vlaanderen kennen die langs de Noordzee loopt. Je start via Hoek en rijdt dan naar het prachtige Hoofdplaat. Van daaruit vervolg je je weg naar Breskens. Je rijdt tot in het uiterste puntje van Cadzand en keert terug via Sluis, Oostburg en IJzerdijke. Trek in Zeeuwse mosselen? Zoek een restaurant in Philippine alvorens terug te keren naar Terneuzen.

Zeeuws Vlaanderen (Oost)

Weer een route die start in Terneuzen. Dit keer is ze 150 kilometer lang en volgt ze de oostzijde van het kanaal Gent-Terneuzen. Je volgt de Westerschelde richting Griete, Gissenisse en Paal tot aan het Verdronken Land van Saeftinghe. Via Emmadorp rij je dan naar het groene Hulst en Koewacht. Via De Sterre, Axel en Lamswaarde rij je terug naar Terneuzen.

Wemeldinge – Renesse

Deze route van 150 km start in Wemeldinge en maakt ook geen lus. Via Middelburg, Vlissingen en Domburg rij je langs Vrouwenpolder de Oosterschelde over, richting Renesse. Boek hier een leuke B&B, waarvan je er genoeg kunt terugvinden in de regio. Geniet met volle teugen van deze route uit onze verzameling mooiste motorroutes in Zeeland!

Omgeving Gent

Een gevarieerde route van ruim 180 kilometer brengt je vanaf Oostburg over de grens naar België. Van daaruit rij je via Maldegem en Drongen naar de groene streek onder Gent: een stukje van de Vlaamse Ardennen. Deze streek is bekend om zijn wielerritten en vanzelfsprekend ook prachtig voor motorroutes. Via Zottegem en Sint-Niklaas rij je weer richting Hulst, net over de Nederlandse grens. Deze motorroute maakt ook geen lus, een slaapplaats zoeken is dus aan te raden.

De schiereilanden van Zeeland

Voor een stevige ontdekkingsrit door Zeeland is deze rit een aanrader! 275 kilometer genieten van al het moois dat deze prachtige provincie te bieden heeft. Je start hiervoor in Kapelle van waaruit je Vlissingen, Domburg, Vrouwenpolder, Renesse, Bruinisse en Bergen op Zoom ontdekt. Een route die zowel langs zee als door het prachtige binnenland van Zeeland voert.