Mooiste motorroutes in Utrecht

Utrecht

Wat zijn de mooiste motorroutes in Utrecht?

Op deze pagina vindt je een aantal van de mooiste motorroutes in Utrecht. In deze provincie vind je behalve steden gelukkig ook veel natuur. Je kunt hier dan ook genieten van leuke dorpjes en prachtige pitstops in de natuur. De volgende routes zijn een selectie van de mooiste motorroutes in Utrecht. Ze zullen zorgen voor onvergetelijke momenten op de motor in Utrecht! Wil je liever zelf op zoek naar een mooie rit? Klik dan hier.

Avondritje Montfoort

www.motorkleding.nl

Deze route van 95 kilometer laat je alle stress van de werkdag vergeten. Je start hiervoor  in Montfoort en rijdt dan via Oudewater langs het water richting Gouda. Van hieruit vervolg je je weg tot aan Capelle aan den IJssel. Vervolgens kom je via Schoonhoven weer de provincie Utrecht binnen. Via Nieuwegein neem je een leuke kronkelweg richting je startpunt Montfoort terug.

De Dijken Route

Deze korte route van 55 kilometer zal je niet snel vergeten. Vanuit Veenendaal neem je een prachtig groene weg richting Amerongen en volgt dan de oevers van de Nederrijn tot Wijk bij Duurstede. Je steekt dan over naar de provincie Gelderland bij Rijswijk. Via Maurik rij je tot aan Rhenen waar je weer de oversteek maakt naar Utrecht. Tenslotte rij je tot in Elst waar je via bossen en venen je eindpunt Veenendaal bereikt. Dit is met recht een van de mooiste motorroutes in Utrecht!

Rondje Maarssen

Deze route van 150 kilometer start en eindigt in Maarssen. Als motorrijder voel je je op deze kronkelige wegen in je element. Je neemt hiervoor vanuit Maarssen de weg richting Breukelen en via Abcoude buig je af richting Waverveen. Dit is een weg vol rivieren en meertjes. Van hieruit zak je af naar het Woerdense Verlaat en langs bossen en water zoek je je weg naar Bodegraven. Via kronkelweggetjes kom je vervolgens via Woerden en Harmelen uiteindelijk terug in Maarssen.

Rijndijk en Lekdijk Route

Wie houdt van het rijden langs rivieren moet deze route langs de oevers van de lek en de Nederrijn zeker rijden! Via deze route van 90 kilometer kun je als motorrijder je hart ophalen. Vanuit Rhenen start je route richting Amerdongen. Op deze weg zie je overal water en bos. Van Amerdongen rij je richting Wijk bij Duurstede en Nieuwegein. Hier gekomen steek je vervolgens de Lek over naar Vianen. Je weg gaat verder langs de oevers en dijken via Culemborg, Rijswijk en Maurik terug naar Rhenen. Dit is een fantastische route!

Rondje Utrecht

Dit is een rondje rond Utrecht van 120 kilometer dat start in het groene Zeist. Deze route brengt je via Bunnik naar de Utrechtse Golfclub Amelisweerd. Hier rij je Utrecht Stad binnen langs het Beatrixpark en de Oudwijk. Via de Dichterswijk en het Kanaleneiland vervolg je je weg richting Nieuwegein. Daar kun je gelukkig weer van de groene rand rond de stad genieten. Via Harmelen rij je naar Breukelen, Tienhoven en Groenekan terug naar je startpunt.

Rondje Albasserwaard

Deze mooie motorroute van 120 kilometer, met uitgestrekte velden en langs de dijken van de lek brengt je langs de mooiste plekjes in Utrecht en Zuid-Holland. Je start hiervoor in Vianen richting Schoonhoven. Hier steek je tevens over naar Albasserdam. Neem dan zeker de tijd om te genieten van de watervogels en waterloopjes in de omgeving. Via Hardinxveld, Arkel en Leerdam keer je uiteindelijk naar je startpunt terug.

Rondje Zeist Driebergen

Dit is een stevige motorroute van 250 kilometer. Deze route brengt je vanuit Zeist naar Soest en Putten. Je neemt hiervoor een heerlijk groene weg via Vierhouten naar Deventer. Van hieruit doorkruis je de Nationale Parken De Hoge Veluwe en De Veluwezoom.  Uiteindelijk keer je via Veenendaal terug naar Zeist. Deze mooie tocht hoort zeker thuis in het rijtje van de mooiste motorroutes in Utrecht!