Mooiste motorroutes in Overijssel

Overijssel

Wat zijn de mooiste motorroutes in Overijssel?

Iedere liefhebber van toerritten zou de provincie Overijssel moeten bezoeken! Hier vind je een netwerk aan waterweggetjes, mooie groene gebieden maar ook uitgestrekte zanderige polders. Tussendoor kom je gezellige dorpjes tegen voor een pitstop in de natuur.  Hieronder vind je een aantal van de mooiste motorroutes in Overijssel. En op deze pagina kun je zelf op zoek!

1001 bochten in Twente

www.motorkleding.nl

Je start in Hengelo met deze route van 180 kilometer om en rond de Nederlandse grens met Duitsland. Deze route kronkelt tussen dorpjes zoals Tubbergen, het kunstzinnige Ootmarsum of Denekamp en Rossum. Je rijdt dan langs prachtige oude heidevelden. Kleine weggetjes die je naar historische dorpjes brengen zorgen voor een mooie route met vele bochten. Deze motorrit is een plezier voor elke motorrijder!

De Zuiderzeeroute

Dit is een prachtig lange route die je verschillende provincies laat ontdekken. Deze rit bedraagt 440 kilometer en splits je misschien beter op in een paar dagen. Je start hiervoor in Willemsoord en rijdt langs de randen van de Oude Zuiderzee. Daar neem je de volledige omtrek van het IJsselmeer voor je rekening. Vervolgens doorkruis je het groene Nationaal Park Weerribben-Wieden. Kortom dit is een van de mooiste motorroutes in Overijssel.

Rondje Overijssel

Deze mooie route van Wierden naar Hengelo bedraagt 150 kilometer. Je kunt de lus volledig afmaken. Daarvoor reken je nog ongeveer 25 km extra. Voor deze tocht rij je vanaf je startpunt naar Lochem en van hieruit richting Deventer. Je passeert Zwolle en bezoekt het groene hart van Ommen waarna je naar je eindpunt rijdt. Dit is een leuke route om deze provincie beter te leren kennen.

Rondje boven langs Zwolle

Ontdek de mooie dorpjes van Overijssel tijdens deze route van 100 kilometer. De wegen zijn hier perfect aangelegd, wat een plezier is voor elke motorrijder. Je start hiervoor in Zwolle en gaat richting Ommen. Van hieruit ga je in noordelijke richting naar Balkbrug. Je passeert dan IJhorst en via Meppel bereik je de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ga via het mooie Zwartsluis weer richting je startpunt.

Avondritje door maïs en es

Dit is een kort maar kronkelend ritje, heerlijk om met de motor af te leggen na een dagje werken. Je start hiervoor in Albergen richting Denekamp. Je rijdt dan ten noorden van Ootmarsum en vervolgt je route richting Getelo. Hiervoor ga je even de Duitse grens over om zo via Geesteren terug te keren naar Albergen.

Twente Grensroute

In Slagharen start deze prachtige motorrit van 160 kilometer. Deze route maakt geen lus, de eindbestemming is Holten. Vanuit Slagharen rij je richting Hardenberg en langs het groene Diffelen. Bos en veengebieden kleuren hier het landschap. Via De Pollen en Manderveen kom je dan in Lattrop terecht. Hier rij je vervolgens in zuidelijke richting verder naar Denekamp en De Poppe. Via Enschede kom je terecht in Boekelo en Lochem. Je eindigt in het prachtig groene Holten. Hou zeker tijd vrij om de bosrijke omgeving ook te voet te verkennen.

Route Betuwe – Lek

Dit is een stevige route van 300 kilometer. Kleine tip: splits deze mooie route op in twee dagen om meer tijd te hebben om de omgeving in je op te nemen. Het start- en eindpunt is Hengelo. Op dag één rij je via Doetinchem en Arnhem langs de Nederrijn richting Nieuwegein. De tweede rit gaat terug via het groene Woudenberg, het Nationaal Park De Hoge Veluwe, Markelo en Hengelo. Waterlopen, open natuur en steden, je vindt dit alles in één rit!

Rondje Tecklenburg

Ontdek vanuit Enschede de omgeving rond de Duitse grens. Deze route van 200 kilometer neemt je mee tot aan het Staatspark Freeden aan Bad Iburg in Duitsland. Je rijdt hiervoor via Greven en Ladbergen naar Bad Iburg. Van daaruit keer je via het noorden terug langs Tecklenburg, Emsdetten en Ochtrup. Je steekt dan de Nederlandse grens weer over en eindigt in Enschede. Dit is een dagje buitenland op de motor!

Overijssel Heuvelsroute

Vanuit Dalfsen kun je in de provincie Overijssel een mooie Heuvelsroute volgen. Ondek hier de Sallandse Heuvelrug als je vertrekt vanuit Dalfsen en de route volgt richting Lemele en Hellendoorn. Dit prachtige groene en bosrijke gebied is een plezier voor motorrijders. Vervolg je weg via Holten, Rijssen en Markelo. Vanaf Laren rijd je weer in noordelijke richting via Raalte naar je startpunt in Dalfsen. Deze route hoort zeker thuis in de verzameling van de mooiste motorroutes in Overijssel!

Rondje Brinken

Dit rondje van 190 kilometer brengt je vanaf Zwolle naar mooie gezellige dorpjes zoals Dwingeloo met het Dwingelderveld, Aalden en Coevoorden. Prachtige natuur en historische plaatsen maakt dat deze route behoort tot de mooiste motorroutes van Overijssel!