Mooiste motorroutes in Noord-Holland

Noord-Holland

Wat zijn de mooiste motorroutes in Noord-Holland?

Noord-Holland is een prachtig stukje Nederland om te ontdekken met de motor. Je kunt hier de kust ontdekken met zijn mooie duinen uitkijkend op de Noordzee, of alle waterlopen die deze omgeving rijk is. Je kunt ook rijden door het Gooi dat bebost is en wat meer reliëf heeft dan de kuststreek.  Of bezoek historische plekken als Marken en Hoorn. Kortom, Noord-Holland is zeker ook een plek om op de motor te ontdekken! Geniet van de pracht van de polders, de Noordzee, IJsselmeer en de Waddenzee. Maar ook in het binnenland van Noord-Holland is het heerlijk rijden met de motor. Plan uiteraard ook een pitstop in de natuur op een bijzondere plek in Noord-Holland. Onderstaand hebben wij enkele van de mooiste motorroutes in Noord-Holland voor je verzameld. Maar op deze pagina  vind je er nog veel meer!

Route Den Oever

www.motorkleding.nl

Dit is een mooie route van 167 km in de kop van Noord-Holland.  Deze route gaat langs de Noordzeekust, langs het IJsselmeer, door het bos en door de polder. Tijdens deze motorrit passeer je Medemblik,  Heerhugowaard en Alkmaar.  Dit is een mooie gevarieerde route om te rijden op je motor!

Rondje Woeste Hoogte

Deze Route begint bij Café-restaurant “De Woeste Hoogte” in Bovenkarspel. Via mooie dijken ga je dan naar Hoorn en van daaruit rij je via smalle wegen langs watermolens en bruggen. Voor een pitstop in de natuur ga je naar “De Vriendschap” in Driehuizen. Na een heerlijke lunch ga je vervolgens via het pontje van Akersloot naar Egmond en Schoorl. Hier begint de West-Friese dijk. Dit is een prachtige smalle, hoge en kronkelende dijk. Houd hier en natuurlijk ook op andere dijken wel rekening met overige weggebruikers! Even bijtanken in Schagen en dan weer lekker binnendoor naar Bovenkarspel.

Route Velsen-Vianen

De start van deze route is bij Boerderij “Onder de Platanen” in recreatiegebied Spaarnwoude. Deze keer begint de route met een stukje door IJmuiden. Vervolgens een klein rondje door een leuke wijk en dan verder door en over de duinen naar de bollenvelden tot aan Noordwijk. Met een pontje ga je vervolgens het water over en daarna komen er nog veel kleine weggetjes, bochtjes en prachtige natuur. Deze rit telt 173 km en het eindpunt is bij Van der Valk Hotel Vianen. Veel plezier tijdens een van de mooiste routes van Noord-Holland gewenst!

Rondje Gooi en Vechtstreek

Dit is een prachtige, korte route van 81 km langs de Loosdrechtse plassen door bossen en over de heide. Je rijdt tijdens deze route door Laren, Blaricum, Huizen en Naarden. Een fantastisch mooie route van een uurtje of 2, heerlijk om uit te waaien na het werk!

Kouwe klauwen route

Dit is ook een korte route, van 103 km langs de Westeinderplassen en de Vinkeveense Plassen. De start is in Hoofddorp. Je passeert tijdens deze rit Aalsmeer, Uithoorn en Mijdrecht. Met een grote boog ga je om Amstelveen en Schiphol heen waarna je weer terug bent in Hoofddorp. Een mooie route als je niet zo veel tijd hebt.

To Amuse Spaarndam

Dit is een mooie route door het Nationaal Park Zuid Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. De route is 115 km lang en start en finished in Spaarndam. In deze route is een geplande stop opgenomen namelijk in Noordwijk op het strand. Trefwoorden van deze route zijn: Noordzeekanaal, Houtrak, Mooie Nel, Eendenkooi Stokman, forten, Fort Vijfhuizen, Fort bij Penningsveer, Batterij en Spaarnwouderveen, Haarlemmermeersche Golfclub, Huisbrouwerij Klein Duimpje, Keukenhof, Noorzeestrand Noordwijk, Leyduin, Mariënweide, duinen, sluizen bij IJmuiden, recreatiegebied Spaarnwoude. Wederom een pareltje uit de mooiste motorroutes in Noord-Holland.