Mooiste motorroutes in Noord-Brabant

Noord-Brabant

Wat zijn de mooiste motorroutes in Noord-Brabant?

Hieronder vind je enkele van de mooiste motorroutes in Noord-Brabant. Op deze pagina maar ook op deze pagina kun je er nog veel meer vinden!

De zeven heerlijkheden route

www.motorkleding.nl

De start van deze 100 kilometer lange motorroute  van de zeven heerlijkheden is in Steenbergen. Deze route is speciaal ontwikkeld door de ANWB en hoort zeker bij de mooiste motorroutes in Noord-Brabant. Je verkent tijdens deze route ook een klein stukje van België. Je volgt daarvoor de bruine bewegwijzering die speciaal voor motoren is aangebracht. Naast bosrijke gebieden passeer je dorpjes als Wouw, Oudenbosch, Stampersgat, Huijbergen en Essen. Dit is een prachtige tocht!

Boskant rond Tilburg

Dit is een route van 170 kilometer die start in Sint-Oedenrode. Je rijdt van hieruit richting Oirschot en Hivarenbeek naar Gilzen onder Tilburg. Van daar vervolg je de weg richting Oosterhout. Bij Waalwijk rij je het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen binnen. Je volgt de route voor motorverkeer. In Biezenmortel rij je het park weer uit richting Oisterwijk. Geniet volop van de meertjes en waterloopjes. Van hieruit vervolg je je weg en kom je bij je startpunt terug.

Avondritje

Dit is een ritje van 70 kilometer om even een tweetal uurtjes uit te blazen na een drukke werkdag. Je start hiervoor in Etten-Leur waar je langs Breda in Strijbeek de grens met Belgë oversteekt. Volg dan de kronkelweggetjes die rond de E19 liggen in de Belgische Kempen tot in Wernhoutsburg. Hier steek je dan de grens weer over en via Bosschenhoofd rij je terug naar je startpunt. Dit is een erg leuk ritje voor getrainde motorrijders!

Kempen, Peel, Kempen

In Eindhoven start deze mooie dagtocht van 220 kilometer. Vanuit Noord-Eindhoven start je je rit richting Helmond en Deurne. Vervolg dan je weg richting Sevenum en Panningen tussen mooie groene velden en veengebieden. Vervolgens buig je af richting Weert en steekt dan kort de Belgische grens over naar Hamont-Achel. Van hieruit rij je door het groene Valkenswaard richting Oirschot naar je startpunt terug.

Boskant – Ulft

Dit is een rit van ongeveer 200 kilometer. Let op de route maakt geen lus. Denk dus zeker aan slaapplaats in Ulft. Je start voor deze route is in Sint-Oedenrode richting Helmond en Deurne. Van hieruit rij je richting Venlo waar je de grens overgaat. In noordelijke richting bezoek je dan Geldern, Kalkar en Isselburg. Dit is een heerlijk kronkelend ritje!

Asten – Rondje Geel

Deze leuke route van 180 kilometer brengt je vanaf Asten naar het Belgische Geel. Je rijdt hiervoor via Valkenswaard naar het mooie groene Postel en Kasterlee. Maak dan een lus rond Geel en keer vervolgens terug via Balen, Overpelt, Budel-Dorpplein (aan het Ringselven). Via Someren-Heide keer je dan weer terug naar Asten. Dit is een mooie groene route over de landsgrenzen heen.

Grensroute Breda

Vanuit Baarle-Nassau start deze mooie historische motorroute van 140 kilometer. Ooit liep tijdens de Eerste Wereldoorlog De Dodendraad, een hoogspanningsdraad, tussen België en Nederland. Tijdens deze route bezoek je dan ook stukken van deze geschiedenis via smalle weggetjes. Dat is heerlijk voor motorrijders dus! Je rijdt via Hoogstraten, Zundert en zo naar Breda. Van hieruit zoek je dan weer de grens op richting Meer, Chaam en Nieuwkerk. Op deze manier rij je terug naar je startpunt. Dit is een route die zeker de moeite waard is!

Rondje Maas & Waal

Deze route start in Eindhoven. Je rijdt onder andere door de mooie Kampina en het Nationaal Park Loonse en Drunense duinen. Over de dijken kom je langs Zaltbommel, Appelternprachtige kleine dorpjes zoals Batenburg, Niftrik en Dieden. Via Grave, Ravenstein en nog vele andere prachtige dorpen kom je weer terug in Eindhoven. Een fantastisch mooie route van ongeveer 200 kilometer!