Mooiste motorroutes in Limburg

Limburg

Wat zijn de mooiste motorroutes in Limburg? 

Limburg is een speeltuin voor wie graag met de motor lange routes maakt. Deze meest zuidelijke provincie van het land is onder motorrijders geliefd om de prachtige heuvels die er te vinden zijn. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste motorroutes in Limburg voor jou verzameld. Wil je liever zelf op zoek? Klik dan hier.

Bedburg Viersen

www.motorkleding.nl

Deze mooie route brengt je vanuit Roosteren al snel over de Duitse grens. Dat is 210 kilometer lang genieten van de streek rond Mönchengladbach. Je start deze route richting Wassenberg en Schwalmtal. Heerlijke kronkelende wegen brengen je tot boven Mönchengladbach. Via Grevenbroich, Bedburgm Jülich en Geilenkirchen rij je dan terug naar Roosteren.

Dorpen en landwegen in Limburg

Je start deze leuke route van 100 kilometer in Hulstberg. Daarna rij je richting Sint Gerlach langs de groene Geul. Via Gasthuis gaat je route verder langs Bemelen en Het Rooth. Bij Margraten neem je dan de weg naar Barnholt en Euverem tot aan Raren, bij het drielandenpunt. Je vervolgt deze route via Mechelen, Gulpen en Sibbe. Met Valkenburg sluit je deze prachtige groene route af.

Roermond – Biker Ranch – Watervallen – Maasmechelen

Dit is een rit van 250 kilometer vol afwisseling. Deze route maakt geen lus, dus zoek een leuke B&B of andere overnachtingsplek. Dankzij je passage in Monschau in Duitsland en de watervallen van Coo in België heb je na deze rit heel wat hoogtemeters gereden. Dit is een route vol groen vanuit Roermond naar Heinsberg en Monschau. Van hieruit vervolg je je weg naar Malmedy, Coo en zo weer via Luik richting Maastricht. Je eindigt deze tocht tenslotte in Maasmechelen.

Rondje Wessem

Vanuit Wessem start je deze grensroute van 180 kilometer. Het verloop van de route is makkelijk te volgen omdat je constant de grens van Nederland volgt. Eerst zoek je de kant met België op waar de natuur stilaan overgaat van vlak, naar glooiend en zelfs bergachtig wanneer je in de buurt van Voeren en de Duitse grens komt. Via deze kant neem je dan de weg terug richting Wessem. Dit is zeker een van de mooiste motorroutes in Limburg! 

Rondje Susteren

Dit is een tocht van 130 kilometer die je tot het zuidelijkdte puntje van Limburg brengt. Je start in Echt en dan vervolg je je weg richting Veldschuur. Vervolgens rij je een eind langs het Julianakanaal en verlaat deze route Terhagen om verder te gaan richting Beek en Schimmert tot in Valkenburg. Hier rij je via Berg en Terblijf, Margraten en Noordbeek tot het zuiden van Nederland! Via Slenaken en Mechelen keer je terug naar Klimmen en Hoensbroek. Via Susteren kom je weer op je startpunt terecht. Deze route is een echte aanrader!

Deurne-Maasbree-Weert-Deurne 

Deze 175 km lange motorroute brengt je door een groot gedeelte van Noord-Limburg en pakt via Stramproy en Bocholt ook nog een stukje België mee. De route kent genoeg bochten om jezelf weer even uit te dagen en fijne stukken om de gashendel eens goed open te trekken. Op deze motorroute door Limburg zijn genoeg gelegenheden voor een pitstop in de natuur.

Margraten-Elsloo 

Met 70 km een relatief korte, maar uitdagende motorroute door het Limburgse landschap. Deze motorroute voert je via Slenaken nog een stukje door Vlaanderen om vervolgens weer koers te zetten richting het noorden. Er zijn genoeg mogelijkheden om tussendoor te pauzeren en in een van de steden en dorpen op de route om neer te strijken en te genieten van de bourgondische Limburgse cuisine of een lekker drankje.