Mooiste motorroutes in Groningen

Groningen

Wat zijn de mooiste motorroutes in Groningen?

Hieronder vind je een aantal van de mooiste motorroutes in Groningen. Op deze pagina kun je er nog veel meer vinden!

Brugje Scheemda

www.motorkleding.nl

Dit is een mooie motorroute in Groningen van 105 kilometer rondom het Oldambtmeer. Je start hiervoor in Oude Pekela en rijdt richting Scheemda. Daar ga je een kijkje nemen aan de Eems. Dit is tevens een prachtig plekje voor een picknick of rustmomentje. Je vervolgt je weg dan langs de Dollard richting de Duitse grens. Die steek je even over tot Runde en dan keer via Belingwolde terug naar je startpunt.

 Ritje ’t Zielhoes

Je start deze rit aan de Noordpolderzijl. Dit is een prachtige plek om te genieten van de mooie natuur die Groningen te bieden heeft! Van daaruit rij je via Pieterburen naar Winsum en ga je het hart van de stad Groningen binnen. Vertrek in Groningen naar Hoogezand, Siddeburen en rij via Delfzijl terug naar je startpunt. Zee, groen en stad, dit is een prachtige  motorroute van 125 kilometer!

Groninger Wad

Hou je van de natuur van de wadden? Dan is deze 100 kilometer lange motorroute in Groningen iets voor jou. Je start hiervoor op het uiterste punt in Lauwersoog en van hieruit rij je naar Zoutkamp, Wilsum en Uithuizen. Je komt dan via de polders en de wadden terug bij je startpunt. Dit is een prachtige motorroute langs de Waddenzee!

Humsterland

Je start deze mooie motorrroute van 170 kilometer in Veendam. Je vervolgt je weg dan via Siddeburen richting Delfzijl waar je kunt genieten van de prachtige Eems. Volg de prachtige duinen tot in Pieterburen waar je afbuigt richting Aduard en de stad Groningen passeert. Via Vries en Gieten kun je dan terugkeren naar je startpunt.

Kappa Toer

Dit is een mooie route door bosgebieden en beschermde natuurgebieden van 180 kilometer. Je start deze rit in Hoogezand en vertrekt dan richting Veendam. Je rijdt door de groene gebieden rond Norg en Veenhuizen en van hieruit neem je de route naar Bakkeveen. Deze tocht gaat verder naar Zuidhorn, Wilsum, Loppersum en Harkstede. En dan kom je voldaan terug bij je startpunt.

Rond het Lauwersmeer

Deze prachtige route van 130 kilometer moet elke motorliefhebber zeker één keer afleggen. Je maakt als het ware een hart om het Nationaal Park Lauwersmeer. Je start deze mooie motorrroute in de richting van Lauwersoog en rijdt vervolgens rondom het Lauwersmeer tot aan Moddergat. Dan keer je via Ternaard en Dukkum terug naar je startpunt. Deze rit hoort zeker thuis in het lijstje van de mooiste motorroutes in Groningen.

Rondje Bosbeheer

In Groningen kun je als liefhebber van de zee volledig je hart ophalen. Maar wie houdt van bossen en groen is hier ook op zijn plaats. Vanaf Stadskanaal start een mooie motorroute van 100 kilometer die onder meer langs het Boomkroonpad voert. Je verkent de groene omgeving rond Papenvoort en via Gasteren en Gieten ga je terug naar de start. Deze rit hoort ook thuis bij de mooiste motorroutes in Groningen!

Tochtje naar Wierum

Begin je route van een kleine 200 kilometer in Veendam. Begin ‘s-morgens vroeg zodat er voldoende tijd is om even een pauze in te lassen om te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Je rijdt via het water in Wildervank langs de grens van Groningen met Drenthe. Via Paterswolde vervolg je de weg naar Leek om via Oldekerk Buitenpost binnen te rijden. Rij tot het Moddergat en neem hier zeker de tijd voor een picknick of rustmomentje. Rij vervolgens via het Nationaal Park Lauwersmeer richting Groningen.

Duinen, wadden en zee

Deze route van 135 kilometer brengt je langs alle pracht die het water te bieden heeft. Wie houdt van een zeebries en het spotten van watervogels is hier in zijn element. Start in Lauwersoog en rij langs de wadden richting Eemshaven naar Appingedam. Liefhebbers van de stad kunnen door de stad Groningen rijden, of je kiest de route rond de stad. Van hieruit rij je naar Wissum weer richting Nationaal Park Lauwersmeer terug naar je startpunt.