Mooiste motorroutes in Gelderland

Gelderland

Wat zijn de mooiste motorroutes in Gelderland?

Provincie Gelderland is de grootste provincie van Nederland en is een ware ontdekking voor motorrijders. De mooiste motorroutes van Gelderland brengen je langs glooiende landschappen met bossen en technische kronkelweggetjes. Dit groene landschap wordt afgewisseld met pittoreske dorpjes en een aantal mooie steden. Hieronder staan een aantal van de mooiste motorroutes van Gelderland opgesomd. Deze zijn absoluut de moeite van het maken waard met je motor maar je kunt hier ook zelf op zoek naar een mooie route. Vergeet dan ook niet een pitstop in de natuur van Gelderland in te plannen!

Langs de provinciegrens

www.motorkleding.nl

Tijdens deze route van 200 kilometer rij je vanaf Apeldoorn via Deventer richting Zwolle. Je volgt hierbij gedurende vele kilometers de natuurlijke grens tussen Gelderland en Overijssel, namelijk de prachtige oevers van de IJssel. Via Ommen en de Sallandse Heuvelrug rij je dan weer richting het zuiden tot in Doesburg. Langs het Nationaal Park Veluwezoom keer je vervolgens weer terug naar Apeldoorn.

Dwars over de Veluwe

Deze route start en eindigt in Harderwijk. Gedurende de 135 kilometer die deze route lang is, rij je via Barneveld richting het groene Otterlo naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je rijdt dan rondom het Nationaal Park heen via Hoenderloo naar Apeldoorn. In Wenum-Wiesel zou je Paleis Het Loo kunnen bezichtigen. Daarna ga je via Elspeet terug naar je startpunt voor een gezellig afsluitertje met zicht op het Veluwemeer.

Kris-Kras Maas en Waal

In het zuid-westen van de provincie Gelderland kun je deze motorroute volgen. Het startpunt is Vuren en de kenmerken van deze 150 kilometer durende rit zijn water, rust en uitgestrektheid. Vanuit Vuren vertrek je richting Asperen om van hieruit weer af te zakken richting de Waal. Je steekt dan de rivier over richting Brakel en volgt de oever richting Zaltbommel en Rossum. Via Oud-Empel en Heusden bereik je het Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. In Drongelen steek je dan de Bergsche Maas over en via Poederoijensehoek keer je terug richting je startpunt. Deze route is met recht een van de mooiste motorroutes in Gelderland!

Gelderland Route

Voor deze rit vertrek je vanuit Nijmegen naar Arnhem via een prachtige omweg van 230 kilometer. Hierbij rij je via Erbeek het Nationale Park de Veluwezoom door, richting Deventer. Via Heeten rij je dan vervolgens over de Sallandse Heuvelrug naar Goor. Van hieruit rij je naar Doetinchem en vervolg je je weg verder naar je eindpunt Arnhem. Deze route is een echte aanrader!

Bloesemtocht

Zoals de naam al verklapt is dit een route die op zijn mooist is tijdens de lente. Uiteraard is deze rit in ieder seizoen prima te volgen. Deze 170 kilometer lange motorroute brengt je van Heteren via de oevers van de Nederrijn, Lede en Oudewaard richting Rijswijk. Van hieruit zoek je de weg naar Zaltbommel aan de Waal. Je volgt dan de oevers van deze rivier bijna gedurende de helft van je route. Pas in Slijk-Ewijk zoek je je weg terug via Valburg naar je startpunt.

Rondje Apeldoorn

Deze motorroute brengt je vanuit Stroe naar Nunspeet. Gedurende 150 kilometer rij je rond Apeldoorn. Vanuit Stroe neem je de weg richting Uddel en buigt hier af naar Hoog Seeren. Vanuit Woeste Hoeve vervolg je je weg in noordelijke richting. Via tal van gezellige dorpjes en uitgestrekte weides gaat deze rit richting Deventer. Je passeert richting Nunspeet ook Gortel, Vierbouten en Staverden. Deze route maakt geen lus. Dus wie nog wenst terug te keren rekent nog een extra 35 kilometer.

Tussendoortje Kesteren Arnhem

Dit is een eenvoudige en korte route van 50 kilometer, maar prachtig om ’s avonds na het werk even uit te waaien. Deze rit start in Kesteren en volgt dan de oevers van de Nederrijn tot in hartje Arnhem. Je zakt van hieruit af naar Elst om via Hemmen en Opheusden terug te keren naar Kesteren.

Veluwese route

Deze motorroute van 110 kilometer brengt je in een lus van en naar Elburg aan het noordelijke punt van het prachtige Veluwemeer. Start je route via Nunspeet en rijd dan richting de groene oase rond Garderen. Bij Ugchelen rijd je Apeldoorn binnen. Via Paleis Het Loo vervolg je dan je weg naar Gortel en Epe. Zo keer je langzaam via rustige weggetjes naar je startpunt terug.

Grensstreekrit

Deze heerlijke motorroute van 170 kilometer brengt je vanuit Arnhem naar onze Duitse buren en terug. Rij vanuit Arnhem richting Nijmegen tot aan De Waal en buig dan af langs de Rijn. Deze route neemt je mee naar Kleef tot aan Sonsbeck. Rij terug richting grens en volg dan het Nationaal Park De Maasduinen weer richting Nijmegen en daarna Arnhem. Deze route verdient zeker een plek in het lijstje van mooiste motorroutes in Gelderland.

Rondje Arnhem

Dit is het laatste ritje van ons lijstje van de mooiste motorroutes van Gelderland. Deze motorroute meet 100 kilometer en brengt je vanuit Arnhem langs de Nederrijn tot in Heteren. Je rijdt hiervoor richting het noorden tot aan Wolfheze. Rij van hieruit richting de Nationale Parken de Hoge Veluwe en Veluwezoom alvorens terug te keren naar Arnhem. Dit is een prachtige groene route!

Maas-Waal en Rijk van Nijmegen route

Deze route start en eindigt in Appeltern. Het is een prachtige rit van ruim 200 kilometer slingerend over de dijken langs de Maas en de Waal. Je komt door de prachtige Ooypolder bij Nijmegen en niet te vergeten het mooie bosgebied bij Groesbeek. Daar kun je ook genieten van een stukje hoogteverschil. Kortom een prachtige route!