Mooiste motorroutes in Flevoland

Flevoland

Wat zijn de mooiste motorroutes in Flevoland?

Flevoland is voor de motorliefhebber een ware ontdekking. De jongste provincie van Nederland heeft dan ook prachtig aangelegde wegen, jonge natuur en mooie plaatsjes. De routes zijn vlak als en lopen langs de vele mooie plassen, waterwegen of zeeroutes. Hierbij alvast een aantal van de mooiste motorroutes in Flevoland. Je zult hierdoor zin  krijgen om Flevoland te doorkruisen met je motor! Wil je liever zelf een route uitzoekn of maken? Kijk dan op deze pagina. Plan ook een mooie pitstop in de natuur van Flevoland in om je benen even te strekken en te genieten van een heerlijke lunch op een bijzondere plek!

Rondje Flevoland

www.motorkleding.nl

Om de streek wat te leren kennen kun je beginnen met een rondje Flevoland van 110 kilometer dat start in Almere. Je volgt hiervoor de dijken naar Lelystad tot aan de Bataviawerf. Van hieruit vervolg je je weg naar het uiterste puntje van het Veluwemeer in Zeewolde. Rij dan via de oevers van de Nuldernauw en het Eemmeer terug naar Almere. Een goede kennismaking met de mooiste motorroutes van Flevoland!

Route Zeebodem

Vanuit Lelystad start de verrassende motorroute “Zeebodem van 170 kilometer. Deze is zo genoemd omdat je over de voormalige zeebodem van het Markermeer en IJsselmeer rijdt. Je gaat via Swifterband naar Marknesse. Je bezoekt Urk en keert dan via de Ketelbrug terug naar het zuiden. Volg hiervoor de duidelijke bewegwijzering van de ANWB. Deze route is door vele andere motorrijders al goedgekeurd en hoort zeker bij de mooiste motorroutes in Flevoland!

Rondje Markermeer

Deze onvergetelijke route van 150 kilometer brengt je rondom het Markermeer. Je start in Almere en via Lelystad neem je de Houtribdijk over het water. Geniet hier van het zicht, de zeelucht en de vrijheid op deze route. Eens over het water rij je zuidwaarts terug tot in Muiden. Wie houdt van watervogels en een frisse bries komt hier zeker aan zijn trekken!

Easy rit

Deze motorroute van 240 kilometer is niet alleen mooi maar ze biedt ook leuke weggetjes waarlangs je kunt kronkelen. Je start in Lelystad en rijdt van hieruit richting Oosterwolde. Je vervolgt dan je weg langs bossen en heidevelden naar Apeldoorn. Maak hier een lus rond het Nationaal Park de Hoge Veluwe en rij zo via Harderwijk en het Veluwemeer terug richting Lelystad.

Flevoland-Friesland route

Deze motorroute van 235 kilometer maakt een prachtige lus langs het IJsselmeer. De route gaat van start in Lelystad en volgt meteen de Houtribrijk over het Markermeer. Vanuit Enkhuizen rij je vervolgens richting Den Dijk waar je de Afsluitdijk over het IJsselmeer neemt richting Makkum in Friesland. Van hieruit rij je dan in zuidelijke richting langs Lemmer en het Nationaal Park Weerribben-Wieden terug naar je startpunt.

Strammermaxrit

Een stevige rit die vanuit Flevoland vertrekt en daar ook weer eindigt maar je zelfs tot in Duitsland brengt. Reken op 310 kilometer dwars door Nederland. Je start en eindigt in Lelystad maar rijd via Kampen naar Hardenberg, Coevoorden richting Wilsum in Nederland. Van daaruit rij je weer via de andere kant, Ommen, Heerde, Elburg en Biddinghuizen terug naar Lelystad. Deze route is vol afwisseling, natuur én heerlijke wegen om op te rijden. Ze hoort met recht thuis in de verzameling van de mooiste motorroutes in Flevoland!

Landweg route Drenthe

Vanuit Emmeloord start een mooie dagrit voor de motor van 220 kilometer. Rij via Bant naar Noordwolde en Appelscha. Je komt door prachtige uitgestrekte natuurgebieden. Van hieruit rij je naar het Dwingelderveld in Dwingeloo, een ideale plaats voor een pitstop in de natuur! Kronkel van hieruit terug naar je startpunt. Uiteraard niet in één rechte lijn maar bezoek Diever, Steenwijk, Oldermarkt en Kalenberg op je weg terug.

De Windvangers route

Vanuit Lelystad start een andere route die je meerdere mooie plekken in Nederland leert kennen. Reken hiervoor op 300 kilometer die je vanuit Lelystad en via Almere brengt naar de plassen boven Utrecht tot in Nieuwegein. Je rijdt door de groene long rond Amersfoort en via Barneveld rij je in noordelijke richting terug tot aan het uiterste puntje van het Veluwemeer. Van hieruit ga je via Zeewolde terug naar je startpunt.