Mooiste motorroutes in Drenthe

Drenthe

Wat zijn de mooiste motorroutes in Drenthe?

In Drenthe vind je vooral heel veel ruimte! Hier is ruimte voor de natuur, ruimte voor het rijden van de mooiste motorroutes en ruimte voor een prachtige pitstop in de natuur. Hieronder vind je daarom een kleine selectie van de mooiste motorroutes in Drenthe en op deze pagina kun je zelf op zoek!

Drenthse Molenroute

www.motorkleding.nl

Met je motor rij je een drietal uurtjes over deze tocht van 100 kilometer. Je bezoekt onderweg een aantal mooie, soms verscholen, typische Nederlandse molens en rijdt ook over een aantal onverharde wegen. Voor deze route start je in Vledder en rijdt richting Diever. Dan ga je verder via Darp naar Meppel. Je rijdt vervolgens langs De Wijk, Hoogeveen en rond het Dwingelderveld en zo kom je bij je eindpunt in Beilen terecht. Dit is met recht een van de mooiste motorroutes in Drenthe!

Drenthe op zijn mooist

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een motorroute die je zeker uitgeprobeerd moet hebben.  Deze rit is 140 kilometer lang met als start- en eindpunt Emmen. Je gaat via Aalden en Hooghalen tot in het uiterste puntje van Appelscha. Via prachtige groene wegen keer je terug via Diever, Dwingeloo en het Dwingelerveld. Passeer Mantinge, Nieuw Balinge en Geesbrug alvorens terug te keren naar je startpunt. Dit is een mooie en rustige motorrit!

Boortoren Tocht

Onder Emmen, in de buurt van het Bargerveen kun je deze leuke korte route van 45 kilometer met de motor rijden. Deze rit start en eindigt in Schoonebeek maar je ontdekt ook de grens met Duitsland alvorens naar Stieltjeskanaal te rijden. Van hieruit brengt deze route je naar Nieuw-Amsterdam, Erica en het Barger-Oosterveen weer naar het eindpunt. Hier kun je dan nog even nagenieten bij een lekker glaasje. Een ideale rit om na het werk even te onthaasten.

Hondsrug

Deze heuvelachtige route mag zeker niet ontbreken van  het lijstje met mooiste motorroutes in Drenthe. Het is een route van 90 kilometer, niet heel lang, maar wel wondermooi! Je start in Gieten en gaat via Drouwen, Borger en Ees richting Emmen. Dan keer je terug in noordelijke richting via Schoonoord en Schoonloo. Geniet van de heerlijke weggetjes alsof deze speciaal voor de motor werden aangelegd!

Turfvaarten en Hunebedden

De plekken die je zeker moet bezoeken met de motor in Drenthe zijn de Hunebedden en Turfgebieden. Deze route van 150 kilometer laat je alvast kennis maken met dit stukje geschiedenis van Drenthe. Je start hiervoor in Rogat langs de Hoogeveene Vaart. Vorvolgens rij je langs het water tot in Echten en ga je via Hoogeveen naar Aalden. Van hieruit maak je een grote lus tot je Westerbork bereikt. Via Beilen ten noorden van Dwingelerveld rij je terug naar je startunt.

Borger – Schoonebeek

Dit is een mooie motorrroute van 180 die geen lus maakt en start in Borger. Je volgt de groene route richting Hooghalen, maar hier rij je meteen in noordelijke richting naar Vries, Norg en Roden. Je keert dan terug via Veenhuizen en passeert nogmaals via de andere kant Hooghalen. Nu volg je de route naar Beilen, Hoogeveen, Aalden en zo eindig je in Schoonebeek.

Rondje Zuiden van Drenthe

Met deze route ga je het zuiden van Drenthe ontdekken vanuit het startpunt in Assen. Een mooie route van 200 kilometer brengt je eerst via Appelscha naar Dwingeloo. Via Steenwijk rij je naar Coevoorden, rondom Emmen om zo terug te keren naar je startpunt. Tijdens deze route ontdek je mooie landerijen, groen beboste gebieden en gezellige dorpjes.

Ontdek midden Nederland

Dit is een leuke route van 190 kilometer waardoor je de groene streek van Drenthe leert kennen. Het start- en eindpunt is Erm, een gezellig dropje net buiten Emmen. Van hieruit rij je richting Dalen en Slagharen. Over kronkelende wegen kom je terecht in Hoogeveen. Dit is een ideale plaats voor een leuke pauze. Vervolgens ga je richting Echten en Pesse en keer je onder Aalden door terug naar Erm.

Rondje naar de Sallandse Heuvelrug

Als je van glooiingen tijdens je motorroute houdt dan is dit een aanrader. Deze route telt 180 kilometer en start in Klazienaveen. Via Duitsland en Almelo wordt je richting de Sallandse Heuvelrug gestuurd. Je keert terug via Ommen en Hardenberg. Een leuke en gevarieerde route van een viertal uur rijden.