Blog

Nieuwsbrief maart/april 2019

Hoi allemaal,

Dit is de Nieuwsbrief voor maart/april 2019 van pitstopindenatuur.nl. Na het natte weer van afgelopen weken is er hoop op mooi weer om te toeren. Mijn rij-instructeur zei tijdens mijn lessen tot vervelens toe: “nat is niet glad!”, maar ik rijd zelf toch liever met droog weer 😉.

In deze nieuwsbrief een leuke actie van Theetuin Appeltern:

Pitstop in de natuur van Gelderland

Bij een kopje koffie of thee ☕ krijg je van Marsha een 2e kopje gratis! Vermeld even dat je deze actie hebt van pitstopindenatuur.nl.

Bij deze pitstop heb ik 2 nieuwe motorroutes gevonden:

Maas-Waal en Rijk van Nijmegen route

Deze route start en eindigt in Appeltern. Het is een prachtige rit van ruim 200 kilometer slingerend over de dijken langs de Maas en de Waal. Je komt door de prachtige Ooypolder bij Nijmegen en niet te vergeten het mooie bosgebied bij Groesbeek. Daar kun je ook genieten van een stukje hoogteverschil. Kortom een prachtige route!

Rondje Maas & Waal

Deze route start niet in Gelderland maar in Brabant, namelijk in Eindhoven. Je rijdt onder andere door de mooie Kampina en het Nationaal Park Loonse en Drunense duinen. Over de dijken kom je langs Zaltbommel, natuurlijk Appeltern, prachtige kleine dorpjes zoals Batenburg, Niftrik en Dieden. Via Grave, Ravenstein en nog vele andere prachtige dorpen kom je weer terug in Eindhoven. Een fantastisch mooie route van ongeveer 200 kilometer!

Deze routes zullen binnenkort ook op de site worden geplaatst bij de mooiste motorroutes in Nederland.

Tanktas-tocht Promotor

Degene die ook trouwe lezers zijn van Promotor zullen deze tocht ook hebben gezien: 13 en 14 april wordt de eerste tanktas-tocht gereden. Je kunt deze op eigen gelegenheid rijden en dan neem je natuurlijk ook de tijd om een pitstop te maken in de natuur. Hiervoor heb ik de volgende suggesties:

Peerdestal in Ellecom voor een pitstop in de natuur
Ellecom
Beneman in Vragender voor een pitstop in de natuur
Vragender
Het Onland in Doetinchem voor een pitstop in de natuur
Doetinchem

Deze zaken zullen binnenkort ook te vinden zijn op de website bij de pagina pitstop in de natuur van Gelderland.

Nieuwe motor in het nieuwe seizoen?

Wil je sportief rijden op een kwaliteitmotor? Klik op de foto en je krijgt meer informatie over deze fantastische machine!

Triumph Street Triple RS
Triumph Street Triple RS

Agenda toerritten maart en april 2019

Bron: Motoplus nr. 05

Niewsbrief Agenda toerritten motoplus maart & april

Tenslotte wens ik iedereen veel plezier op de motor en tijdens de pitstops!

Hartelijke groeten,

Pitstopindenatuur.nl

Sylvie Dücker

Ik zou het heel leuk vinden als je deze nieuwsbrief deelt!

Nieuwsbrief maart 2019

Pitstop in de natuur

Start nieuwe motorseizoen, pitstopindenatuur.nl

Hoi,

Met het mooie weer van de afgelopen week heb je misschien al wat mooie kilometers op de motor gemaakt!

Wil je binnenkort een mooie route in Friesland rijden mét overnachting?  Dan heeft Hotel Gasterij de Oorsprong in St. Nicolaasga een mooie aanbieding voor bezoekers van pitstopindenatuur.nl. Zij bieden 5% korting op een overnachting als je op de motor komt! Ze hebben mooie 2-persoons kamers én een groot aantal 1-persoons kamers. Je kunt dan meteen een mooie route rijden in de omgeving, bijvoorbeeld de Om de meren tocht of de prachtige 11 fonteinen tocht!

Nog een mooie aanbieding voor een pitstop in de natuur van Overijssel: breng een bezoek aan Geertien in Muggenbeet. Met deze bon krijg je een leuke korting op je rekening. Als je een mooie route hebt gereden in Overijssel dan kun je bij Geertien even heerlijk bijtanken. Deze pitstop past prima in de Zuiderzeeroute.

Pitstop in de natuur van Overijssel
Blokzijl

Tot slot hieronder twee prachtige motoren van Triumph te koop. Een Speed Triple R en een Street Triple RS. Wil je sportief rijden op een kwaliteitmotor? Klik op de foto’s en je krijgt meer informatie over deze twee fantastische machines!

Triumph Speed Triple R
Triumph Speed Triple R
Triumph Street Triple RS
Triumph Street Triple RS

Heel veel fijne en veilige kilometers toegewenst!

Sylvie

Pitstopindenatuur.nl

De start van het nieuwe motorseizoen komt eraan!

Het is met de kou van de afgelopen dagen moeilijk voor te stellen maar nog even en de start van het nieuwe motorseizoen is daar! Je mailbox heeft vast al reclame ontvangen van de motorbeurs in Utrecht. Misschien heb je zelfs al plannen gemaakt voor een vakantie op de motor?

Wat je plannen ook zijn voor de start van het nieuwe motorseizoen, je kunt in ieder geval binnenkort weer met volle teugen genieten op de motor. Misschien nog wel met je winterpak én handvatverwarming aan 😉 om een heerlijke rit te maken in het prille voorjaarszonnetje.

Begin niet meteen met een dagrit maar start met een korte rit om na al die maanden weer het juiste gevoel te krijgen. Las uiteraard een mooie pitstop in de natuur in. Er zijn heel veel fantastische zaken in de natuur om even bij te tanken. En vind je er een die wij nog niet kennen, stuur ons dan een berichtje!

Voor je het weet spring je weer ieder weekend (of vaker!) op de motor en geniet je telkens weer met volle teugen van de rit én van de pitstop! Wij wensen je in ieder geval een heel fijne start van het nieuwe motorseizoen toe en vele veilige kilometers met fantastische pitstops!

Motorseizoen ten einde? Niet voor ons!

Motorseizoen ten einde?

Voor veel motorrijders is het motorseizoen ten einde. Ze halen per 1 oktober hun motor uit de verzekering om pas weer op 1 maart op te stappen. Jammer, want er zijn nog zoveel momenten in deze maanden om te genieten op de motor!  Wat denk je van een korte rit over (lege!) landwegen met een pitstop voor een heerlijke kop erwtensoep? Je komt in deze maanden niet veel “vrienden” tegen om naar te zwaaien 😉 maar wat is het genieten op een droge dag!

Zo hebben wij op de laatste dag van de meteorologische herfst een mooie rit door Drenthe gereden. Mét een fantastische pitstop in de natuur van Drenthe in Westervelde. We werden warm onthaald door een vrolijke ruwharige teckel bij de Jufferen Lunsingh die stiekem mee naar binnen glipte omdat het binnen lekker warm was!

Warm was het niet alleen voor wat betreft de temperatuur. We werden ontvangen in een statig pand van weleer met veel authentieke details. Een warme, rustige sfeer, een tafeltje in een mooie serre met een prachtig uitzicht op de tuin en de schapen in de wei. Wij hebben genoten van een heerlijke lunch gemaakt van verse ingrediënten, van een heel ander niveau dan een broodje bal! Een zeer geslaagde lunch, een echte aanrader.

Voor ons is het motorseizoen nog niet ten einde, wij genieten het hele jaar rond!

 

 

Dwingelerveld, een prachtige rit!

Gisteren, zondag 9 september was het Nationale Monumentendag én prachtig weer. Dus trokken wij er als zovelen op uit om een motorrit te maken. Deze keer hebben we gekozen voor een rit richting het prachtige Dwingelerveld in Drenthe. Een rit waarbij je wel terug lijkt te gaan in de tijd. Onderweg fantastisch mooie  boerderijen, mooie landerijen en natuurlijk Nationaal Natuurpark. Via wegen vol met mooie bochten langs Wapserveen, Lhee, Spier en Wijster kwamen we terecht in het dorpje Mantinge. Heb jij daar ooit van gehoord? Hier hebben wij heerlijk geluncht bij natuurcamping en eethuis de Voscheheugte. Een echte aanrader, genieten in de tuin van de Chef Special! Meerdere motorrijders hadden deze plek gevonden en terecht!

 

Hindeloopen, een pareltje onder de elfsteden!

Wat een prachtige dag vandaag! Met een zonnetje en een temperatuur van zo’n 23°C op de motor vanuit de kop van Overijssel door zuid-west Friesland naar Hindeloopen. Onderweg kom je prachtige Friese dorpen tegen, afgewisseld met weilanden vol Friese paarden en overal vaarten, sloten en meren. Hindeloopen is natuurlijk één van de elfsteden, een authentiek stadje met een adembenemend uitzicht over het IJselmeer. Veel mensen hadden dezelfde gedachte. Er lagen dan ook heel wat mensen te zonnen in het gras op de dijk aan het water. Je kunt daar natuurlijk ook heerlijk uitblazen op een van de terrassen aan de oude haven. Wij hebben een bezoek gebracht aan de Hinde en daar genoten van de lunch en de zon op het terras. Een echte aanrader!